7 Eylül 2009 Pazartesi

Türkiye-Estonya Milli Maçı ve Tribünler

Milli maçın Kayseri'de olduğu öğrenildikten sonra şehirde bir heyecan başlamıştı gerçekten. Maç günü yaklaştıkça heyecan kat ve kat artıyordu şehirde. Maç biletleri satışa çıktığı günün akşamında "biletler tükendi" haberleri gelmeye başlamıştı. Şehir gerçekten kenetlenmişti. Şehir dışından gelenleri de unutmamak gerekiyor tabiki.

Stada gireceğimiz esnada turnikeler önü karıştı. Kaynak yaparak stada girmek isteyen yurdum insanı birde 2 saattir burda bekliyoruz diyerek yutturmaya uğraşması sıradakileri çileden çıkartıyordu. Ufak çaplı bi kaç olay oldu turnikeler önünde. Her Kayserispor maçında söylediğim gibi turnikeler ve turnikedeki güvenlik çok zayıf,çok yetersiz. Herşeye rağmen hala biletlerin bi kısmının yırtılması da ayrı bi vaka gerçekten. Stada girerken ordaki çalışan arkadaşla bi münakaşa oldu bu durumdan dolayı ama bana verilen emir bu diyerek yırtıyor elden birşey gelmiyor sonuçta.

Tribündeki yerimi aldığımda stadın %80 lik kesimi dolmuştu ve dışarda yüzlerce insan içeri girmek için çaba sarfediyordu. Herşeye rağmen şehrimizin taraftar gruplarından sadece tek grubun orada bulunması gerçekten entresan bir olaydı. Stada gelen grup ise zaten 90 dakika boyunca desteklerini sürdürdüler. Tribün genel olarakta iyiydi. Bazı arkadaşlar her ne kadar renksizdi,sessizdi tarzı yorumlar yapsalarda tv sendromu olarak yorumluyorum. Herkes çok iyi biliyor ki anadolu takımlarının televizyonda sesinin gelmemesinin sebebi tribün önü mikrofonların ya sesleri düşürülüyor ya da deplasman tribününün olduğu bölümden ses alınarak istedikleri taraftarları büyük göstermeye çalışıyor bazı kurum ve kuruluşlar.

İstiklal marşı esnasında büyük bi uğultu vardı gerçekten Kadir Has Stadyumu'nda. Tribün organizasyonu yoktu ama buna rağmen vasat bi tablo yoktu ortada. Maçtan sonra öğrendik ki "BedavaBilet 38 Grubu" federasyondan bilet istemiş red cevabı sonrasında tehdit mesajı göndermiş federasyon yetkililerine. Bu olayda parmağı olan yapan,yaptıran herkesi kınıyorum.

Konudan baya uzaklaştık aslında ama bu konuya değinmeden geçemedim. Tekrar maça dönecek olursak uzatmalarla 95 dakika olan karşılaşmada 70-75 dakika tribünleri izledim. Sadece bi bölümde karşılaşmada tribünlerden hiç ses çıkmadı maç 2-2 olduktan sonra bi durakladı herkes beklemiyordu böyle bir golü hiçkimse. Arda'nın golüyle birlikte zaten stad tekrardan hareketlendi. Zaten maçın son dakikaları rahat geçti. Maç sonrası uzun konvoylar oluştu heryerde Türkiye bayrakları gözden kaçmıyordu.

Maçın özeti kısaca buydu. Galibiyette Emeği geçen herkese teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder