7 Eylül 2009 Pazartesi

TFF ve Bedava Bilet Saçmalığı

Türk futbolunun görünen en entresan yönlerinden birtanesi bedava bilet. Tribünümüzde 1 Yıldır Kayserispor yönetiminin uyguladığı ve her zaman desteklediğim "bedava bilete hayır" kampanyası hiçbir tribünde göremeyeceğimiz ender ilklerden birtanesidir aslında.

Bunlara rağmen maçlarda yöneticilere, kulüp başkanlarına bedava bilet için küfreden onlarca grup olduğunu herkes bilmektedir. TFF aslında bu konuda kararlı gibi görünüyordu ilk zamanlar herşey normal görünüyordu gözümde. Lakin bir beşiktaş maçını televizyondan izlediğim o güne kadar. Bedava bilet geçtiğimiz yıllarda şehrimizde fazlasıyla vardı. Bu yıl bu olay Sayın Recep Mamur ve yönetimi tarafından kesilerek güzel ve sonuna kadar desteklediğim bi karar alındı. Aslında bu sayede Kayserispor'u ve Parayı seven kesim bi nevi ayrılmış oldu.

Zaten kurulduğu günden itibaren Kayserispor maçlarına gelmeyen ve Erciyesspor maçlarında Mamur istifa diye bağıran garip bi tribün grubumuz mevcut. Diğer 2 grubun hedefleri birbirinden çok farklı biri 3-5 maç toplu girerek yönetimden bilet,para istercesine tezahüratlardan başka hiçbir destek vermezken diğer grup tüm ise şartlara rağmen Kayserispor kulübünün menfaatleri doğrultusunda hareket eden tek grup.

Diğer takımlara bakacak olursak neredeyse hepsinde bedava bilet olduğunu bilmekteyiz. Teksas,Gecekondu,Ultraslan,Çarşı vs örnek verebileceğim şuan için aklıma gelen gruplardan bazıları. En son maçta zaten Bursa'da ciddi sorunlar yaşandı 2 grup taraftarları birbirine girdi hatırlayacağımız üzere. Tüm bu gerçeklere rağmen entresan bi TFF var karşımızda. Neredeyse her ANADOU kulübüne biletsiz seyirci almaktan dolayı ceza kesen TFF hiçbir istanbul takımına bu denli yaklaşımda bulunmamaktadır.



Resime dikkatli bakıldığında Nam-ı Değer "Beşiktaş Kapalısı" en ön sıra yani betonun üzeri her maç insan kaynıyor ve tribün hınca hınç dolu. Şimdi TFF yetkililerine sormak istiyorum o demir korkuluklar ve en alt beton sutünun olduğu bölüme bilet mi satılıyor ?
Mantıklı olarak cevabın o bölüme bilet satılamayacağını bildiğimize göre sonuç bedava bilet skandalı. Eee sanane bundan diyenler olacaktır mutlaka, eğer ki benim kulübüm geçmişte bu sebepten ceza yemiş ise TFF yetkililerinin bu çifte standart uygulamasından vazgeçip diğer takımlarada aynı cezayı yansıtmasını bekliyorum.

Şimdi resmin üst kısmı görünmüyor diyen arkadaşlar olabilir araştırabilirsiniz yada haftasonu oynanıcak karşılaşmayı inceleybilirsiniz. Galatasaray'da zaten bedava kombine olduğunu herkes biliyor kimse kimseyi kandırmaya uğraşmasın. Tamam büyük kitleli taraftar grupları olabilirler yada büyük takım olarak hitap ediliyor olabilirler. Anadolu kulübünün bütcesi ile istanbul takımlarının bütcesi kıyaslanamayacak seviyede. Buna rağmen istanbul takımlarına bu konuda hiçbir prosedür uygulanmazken Anadolu takımlarında bu ceza dakikasında uygulanmaktadır. Bunun gerekçelerini ve bahanelerini gerçekten dinlemek isterdim doğrusu.

TFF aslında bedava bilet olaylarında herkese ahkam kesmesine rağmen kendi bu kuralları ihlal etmektende kaçınmamakta. İstanbul'da yani Samiyen,İnönü,Saraçoğlu stadlarında oynanan milli karşılaşmalarda gruplara fazlasıyla bedava bilet gönderen federasyon Anadolu'da oynanan karşılaşmalarda bedava bilet yasa gereği olamaz cevabını vermekten çekinmiyor.

Ben bedava bilete karşıyım baştan sona kadar ama çifte standartlarada karşıyım. Orası istanbul ise Burasıda Kayseri,Konya,Bursa,Ankara yani kısaca Anadolu. Bütceleri anadolu kulüplerine göre kat ve kat fazla olan bu takımlar bu konuda bile korunurken hiç kimse Anadolu ne zaman şampiyon verecek sözlerini vurgulamasın boşyere... Çünkü çifte standartlar herkesin bildiği ve tahmin ettiği gibi sadece bilet olaylarıyla bitmiyor... Bunu yapan Türkiye Futbol Federasyonu yani Türk Futbolunun en yetkili isimlerinin bulunduğu Federasyon... Yazık çok yazık...

1 yorum:

  1. eskiden bizdede vardi ama 3,5 senedir böyle bir olay yok hatta Kombine almakla taraftar olunmaz diye bestemiz vardi ÇILGINLAR

    YanıtlaSil