20 Eylül 2009 Pazar

Beşiktaş Jimnastik-Kayserispor'umuz !

Dün akşam oynadığımız BJK karşısında 1-0 Galip geldik. Maç genelinde kontra atak futbolu oynayan bir Kayserispor vardı. Maçın başından itibaren garip bi hava vardı inönü'de.

Süleyman Hurma'nın koridordan çıkmasıyla birlikte beşiktaş taraftarı küfüre başladı. Maç boyu süren akla mantığa sığmayacak şeyler söylendi tribünlerde. Maçın başında Hurma ilerleyen bölümlerde Kayserispor,Kayseri ve Cangele hakkında ağza alınmayacak şeyler söylendi. Sesleniyorum TFF'ye çok tezahürat ettiler yine ödül verin Jimnastik taraftarına.

Maç sonrası "Maraton" adlı programa gelen bir mail ve Erman Toroğlu'nun söyledikleri aslında herşeyi açıklıyordu. Gelen mail de "90 dakika küfür edildiğini eşim ve çocuğumla maçı bile izleyemediklerini dile getirdi" Şansal Büyüka "10 saniye değilki keselim sesi 90 dakika küfür ettiler bizde ne yapacağımızı şaşırdık" oldu.

Erman Toroğlu yine her zamanki gibi gerçekleri dile getirdi. Defalarca... Maç esnasında not ettiği küfürleri garip yorumlarıyla anlattı canlı yayında tabi entresan bi görüntü oldu o an yayın açısından.

Açık söylemek gerekirse maçtan çok tribünler dikkatimi çekti karşılaşmada. Ulusal basın kuruluşlarına laf etmeden geçemeyeceğim o yüzden. Kale arkası tribünlerinin büyük bölümü ve kapalı da bazı seyreklikler vardı. Bizim her maçımızı özenle izleyen basın Gaziantep maçında 24000 biletli seyircimizin olduğu karşılaşmada stad yine boş diyebildi. Dünkü maç için hiç birşey yazılmadı.

Tekrar maça dönecek olursak özellikle son bölümde güzel savunma yaptık. Kalecimizin yaptığı bir hata neredeyse golle sonuçlanacaktı ki Nihat hedef vurma konusunda ustalığını konuşturdu ve boş kaleye topu direğe atmayı başardı.

O dakikadan sonra kazandığımızı düşünmeye başlasamda Beşiktaş baskılı oynamaya başlamıştı. Cangele ve Makukula yorulmuştu. Troisi değişikliği zamanında geldi ve maç biraz daha bize yaklaştı derken son düdük geldi ve Kayserispor'umuz galip geldi. Mutluydum çifte bayramdı bunun adı.

Herşeye rağmen beşiktaş tribünü çok sinirimi bozmuştu. Maçın bi kısmında "Kahrolsun Kayseri Eşşeklere Özgürlük" diye bağırdıklarını işittim. Evde oturduğum yere "Özgürsünüz" desemde İnönü'de tüm stadın duyacağı şekilde deplasman tribününü full doldurmuşken söylemeyi çok isterdim.

Özellikle Türkiye Futbol Federasyonu'nun her hafta yaptığı toplantıyı bekliyorum dört gözle. Beşiktaş taraftarının yaptığı bu hakaret dolu mahalle kavgalarını andıran görüntüler karşısında TFF ne karar alacak gerçekten çok merak ediyorum. Herkes hatırlayacaktır 20-30 saniyelik stadımızda denk gelen "i*bne hakem" seslenişi arkasından defalarca ceza aldık. 90 dakika boyunca hakeme ve camiamıza küfreden beşiktaşa ne ceza verilecek ve hakem rapor ettimi çok merak ediyorum doğrusu.

Tolunay Kafkas'a da sanırım bi süre daha tribün yolu göründü. Msj aracılığıyla sahayla iletişim kurduğunu sandığım Tolunay Kafkas bu görüntülerden dolayı bi süre daha tribünde kalabilir.

6 Maç 11 Puan ve Ligde 4.sıradayız. Şuan için gidiş güzel gibi umarım bi galibiyet serisi başlangıcı yapmış oluruz Denizli maçından itibaren.

İnönü'de galip geldiğiniz için Teşekkürler Kayserispor'um.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder