8 Eylül 2009 Salı

Tolunay Kafkas Gönderilmeli mi?

Uzun zamandır tartışılıp süren tribünlerimizde haftalarca devam eden "Tolunay İstifa" seslerinden bahsediyorum. Haftalarca devam eden bu gönderilsin,istifa etsin kargaşası hala ve hala devam etmekte. Peki bu kargaşa ve daha doğrusu Tolunay Kafkas'ın istifa etmesi gerçekten gerekli mi?

Kayserispor'u uzun yıllardır takip etmekte olduğumuz bir gerçek. Fakat herkesin aklında kalan Kayserispor Ertuğrul Sağlam dönemine ait olduğu için baya farklı bir Kayserispor ile karşı karşıyayız. Oturup düşündüğümde Bülent Bölükbaşı,Fatih,Gökhan,Ragıp ... Güzel günlerdi bülent kaptan güzel günlerdi. Hala biletini sakladığım maçlar bile var oturup düşünüyorum bazen düşünürken bile heycanlanıyorum.. Hele hele bir Kayserispor-Manisaspor maçı varki 0-2 den 7-2 olan bir maç unutulmaz bir efsane o maç benim için.

Düşünüldüğünde akıllara direk bugünler geliyor ya öncesi ? Hikmet Karaman dönemi ? Stres içinde geçen dakikalar geçmek bilmeyen saniyeler ?

Belkide en büyük hatayı burda yapıyoruz biz. Herşeyin görünen en iyi kısmı ile değerlendiriyoruz herşeyi. Ertuğrul Sağlam dönemi kuşkusuz unutulamaz ve günümüze kadar ki bölümde Kayserispor'umuzun en iyi dönemiydi. Ya Hikmet Karaman dönemi ? Neden hiç kimse bahsetmiyor bu dönemde Kayserispor'umuzun bugünkü durumundan çok daha kötü olduğunu?

Şimdi gerçekten oturup düşündüğüm zaman ben Kayserispor'un Ertuğrul Sağlam zamanındaki gibi oynamasını nice şampiyonluklar nice uefa maçları görmek istiyorum. Gelen gideni aratır sözü aklıma geldikçe bi an duraklıyorum. Çünkü sadece şu 3-5 yıl haricinde Kayserispor'un elle tutulur bi başarısı yok. Geçen yıl berbat bi futbol ile ilk 10 içerisinde bitirdik. Ertuğrul Sağlam zamanında alışmıştık biz Harkulade futbol ilk 5 hedeflerine. Daha eskilere döndüğümüz zaman neler vardı bakalım biraz isterseniz.

2001-2002 yılı

Bank Asya Ligi Yani o zamanki deyişle 2.Lig'deyiz.
38 Maç 55 Puan ve Lig 9.su olarak bitirdiğimiz koca bir sezon.

2002-2003 Yılı


Takım Sayısı 20'den 18'e düşüyor.34 Maç 59 Puan ile Sezonu 5. Sırada Tamamlıyoruz.

2003-2004 Yılı


Hala 2.Ligdeyiz. Kayserispor Ligi 6. olarak tamamlıyor, o yıl ligi 2. Sırada bitirerek Süper Lig'e çıkan Kayseri Erciyesspor'un ismi Sayın Başkan Mehmet Özhaseki tarafından Kayserispor olarak değiştirilmesi için görüşmeler yapılıyor ve her iki kulüpte karşılıklı olarak anlaşıyorlar. Kayserispor'umuz Süper Lig'e çıkmış bulunmakta bu sezon sonunda.

2004-2005 Yılı

Ölüm kalım mücadelesi verdiğimiz bu yıl sonunda son 2 maç puan alarak 15. Sırada ligi tamamlıyor ve ligde kalıyoruz.

Daha sonra ki sene Ertuğrul Sağlam dönemi zaten sonrasını herkes biliyor ayrı ayrı günümüze kadar eklemeyeceğim lig fikstürlerini. Şimdi baktığımda vasat bi tablo var ortada.

Tekrar bugüne dönecek olursak 4 maç 5 puan. Yani 1 Galibiyet 2 Beraberlik. 3. Takım ile aramızda sadece 3 puan var. Oynadığımız oyundan memnun değilim doğrudur ama berbat bi tablo yok ortada. Düşünüyorum uzun zamandır Tolunay gidince yerine kim gelecek diye. Gelebilecek kimse yok. Eğer ki tekrar eski isimlere dönülürse zaten yukarıdaki tabloları görmek pek uzun sürmeyecektir ki bunu hiç bir Kayserispor taraftarı istemeyecektir.

Gol atamıyoruz...
Her hafta sakat futbolcularımız can sıkıyor...

Gol bölgesinde ciddi sorunlarımız oluyor zaman zaman doğrudur. Cangele zaman zaman elinden geleni yapsada yetmiyor. Cangele ve Makukula şimdilik uyum sağladı ve iyi gidecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz yılı hatırlayalım golün ne olduğunu unuttuğumuz dönemleri.
Boş kaleye kaçan sayısız gol pozisyonu.Turgay Bahadır'ın anlamsızca önü boşken top sürme isteği ve çalım atmak istemesi, forvet hattındaki isimlerin uyum sağlayamaması. Herşey tamam ama boş kaleye kaçan golün sorumlusu da Tolunay değildir benim görüşüm bu yönde en azından.

Avrupa'da başarı 3-5 yılın devamında yavaş yavaş gelmeye başlıyor. Tolunay Kafkas ile 3. yılımızı oynuyoruz. Artık bazı şeylerin kendiside farkına varmaya başladı zaten. Bence biraz daha zaman tanınması gerekiyor güzel günlere dönebilmek için. Nasıl ki Milli Takım'ı çalıştıran Fatih Terim'e hala zaman tanınıyor aynı durum Tolunay Kafkas içinde geçerli olmasında bir sakınca yoktur.

Son bi analiz edecek olursak durumu Tolunay Kafkas ile oynadığımız 2 koca Sezonun sonucu geçen sezon 7. bir önceki yıl 5. olduğumuz bir tablo var karşımızda.

Sizce Tüm bunlara rağmen Tolunay gönderilerek yerine stajerlik yapması için başka bir hoca getirilerek son sıralara kapak atmak mı güzel yoksa 2 sezondur gördüğümüz ilk 10 mu?

Kabul belki hoş bir futbol oynamıyoruz ama fikstüre baktığımızda kötü bir sonuç olmuyor aslında. Beklediğimiz şampiyonluk gelmiyor belki ama Fikstüre tersten bakıp şampiyon olduk demekten iyi bir tablo var karşımızda.

Yorum sizin Tolunay Kafkas Gönderilmeli mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder