9 Nisan 2010 Cuma

Değiştirlmeye Çalışılan Tribünler ve Kayseri !

Bildiğimiz gibi son günlerde gündemde olan bir konu var. Çıkmış ve yürülüğe girecek bir anayasa maddesi. Herkesin dilinde. Fakat kimse tam olarak neyi içerdiğini, ne getirdiğini, ne götürdüğünü bilmiyor açık olarak söylemek gerekirse.

Öncelikle bu yasa neleri kapsıyor biraz bunlardan bahsetmek istiyorum. Yasanın genel amacı yıllardır söylediğimiz gibi Tribünü meslek haline getirmeye çalışanları yok etmek. Yani bu yasayla birlikte kültürlü, kariyer sahibi kişilerin tribünde bulunması. Bedava biletin, otobüslerin tamamen bitirilmesi. Genel olarak bunlardan bahsediyor yeni çıkacak olan bu madde.

Öncelikle tribünlerde artık takım elbiseli insanları görmek gerçekten çok vahim bir tablo çiziyor. Aslında yasa bazı kesimler tarafından olumlu karşılanmasada asıl amacı bilinçli taraftar kesimleri yaratmak. Örneğin hafta içi çalıştığı şirkette -Bey olarak hitap edilen kişi hafta sonu üstüne atkısını formasını alıp maç izleyecek. Deplasmanlara gelecek.

Yani kulüpler üzerinden yükler yavaş yavaş indiriliyor. Bazı kulüp taraftarlarına sınırsız destek verildiğini fazlasıyla biliyoruz. Kulübümüz açısından bu pek söz konusu değil. Gerçi deplasman yapan tartışılmaz tek taraftar grubumuz var. Tribünde rant yapısına uzun zamandır karşıyım. Dernek başkanlarının aldığını duyduğumuz rakamlar dudak uçuklatır nitelikte. Neredeyse Cumhurbaşkanı maaşı ile eşdeğer şekilde. Bunu bu şekilde düşündükten sonra kendini kullanılıyormuş gibi hissetmemek elde değil.

Kim ne kadar yasa çıkarırsa çıkarsın tribün adına el altından dönen rant ve gelirler mutlaka olacaktır. Fakat en azından eskisi kadar çoğalmayacaktır.

Bu durum beni sevindirdi açıkcası. Gerçi yakınen tanıdığım taraftar grubu sadece Kapalı Kale. Diğer grupları bilmediğim için genelleme yapamıyacağım şu an için. Fakat yeni stadyum ile birlikte bu grubun neler yaptığını tek tek anlatmamıza gerek yok neticesinde herkes fazlasıyla grubun hakkını verecektir.

Bu tribün grubunda söylenilen takım elbiseli tribün liderleri yada grubu yöneten takım elbiseli şahıslar yok çok şükür.

Şehrimiz adına herşey yavaş yavaş yoluna oturmaya başladı gibi görünüyor. İlgi ve istek gün geçtikçe artıyor. Özellikle genç kesimde yani çocuklarda maç oynarken üstlerindeki formalar ve kendilerine hitap şekilleri beni gerçekten mutlu ediyor. Çocuklar arasında isim kapma yarışında herkesin gol atma potansiyeli olduğu için Makukula şu an için çok sık duyduğum revaşta isimlerin başında geliyor :)

Umarım çıkacak bu yasa tribünümüz adına daha iyi şeylere gebe olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder